Saturday, 5 March 2011

Safee Sali 1 Sriwijaya FC 0

Cikgu PJ:Sape kenal Safee Sali sila angkat tangan
Murid:Kami!!!!(sambil angkt tangan+kaki)


Budak-budak ni pun kenal.kalo kome x kenal memang le.semua orang tau sekarang Safee main dekat indon.Main dengan kelab yang mungkin aku rase ade kaitan dengan nasi kandar pelita or mungkin tak,Pelita Jaya FC.Hari nie bersamaan 5 Mac 2011 adalah 1st debut die dengan kelab ni.Lawan diorang ni bukan calang-calang team,Sriwijaya Fc namenye.Season lepas sesedap nasi kandar pelita je team ni bantai the Red Giant 6-1.Bukan main lagi ye.Player-player diorang pun boleh tahan,ade Keith Gumbs ex-striker Sabah,Pornayo Astaman ex kapten indon, okto pun ade ha.Wuu takutnye.
aku anak Malaysia,aku akan tunjukkanya



Tapi semua tu bukan masalah bagi orang yang bernama Safee Sali.Dengan tanpa segan silu dan konpidennye die menjaringkan gol kemenangan dalam game tu.gol tu adalah gol ke-110 Safee.Klasemen x??Klasemen le yob!!!even pakai jersi no.55(buruk toi no.) Safee tetap mampu tunjukkan permainan yang baik.Siap man of the match lagi. Mane okto??Mane Keith Gumbs??mane-mane jela.tak de keje aku nak cari eh. So,permulaan yang baik untuk Safee. Tapi jangan mula je gear 5 tapi lepas tu turun gear 1 yek.tak mau la cenggitu.


Dengan 3 mata yang diorang dapat ni, pelita-pelita aidilfitri dapat kembali bersinar terang.cadangan membuat pertandingan panjut juga semakin berleluasa di seluruh kampung. Rakyat Malaysia doakan kejayaan Safee di sana.mudah-mudahan kampung yang di wakili mampu menang petandingan panjut tu.


4 comments:

  1. 1st!
    haha...ape2 pn nice entri..walapun aku x bape nk minat bace perihal bola.disebabkan ko yg tulis.aku tertarik nk bace.ko g wat colum sukan ko sendiri kt surat khaba nnt ye

    ReplyDelete
  2. hahah nanti aku wat surat kabor sendiri trus...tau je ko x mint...tp abam safee kenal kn?

    ReplyDelete
  3. abam safee x kenal..abg safee kenal lah~ lol

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...