Thursday, 10 March 2011

Bangga.Menebal.Negaraku.

PERLEKEH.Kadang-kadang orang Malaysia ni suke memperlekehkan rakyat negara sendiri.Ini tak kene.Itu tak kene.Macam-macam hal diorang suke perlekehkan.Terutama pasal bola sepak.Tambah time Malaysia belum menang piala suzuki.Sampai sudah di kutuknya.Memang la team Malaysia kurang bagus time tu dari team lain.Tapi nak buat macam mana itu la team kita.Team Malaysia.Tanah tumpah darah kita.Komen boleh tapi perlekeh jangan.Korang pun tak suke kan kalo asyik kene perlekeh.Ada beza memperlekehkan dengan mengomen ye.Aku bagi korang satu contoh untuk setiap benda ni.


'Kenapa la si Safee tu rembat terus.tahan dulu pun tak pe,bukan ade orang pun.haish!!!,'-Komen-

'Ala boleh la menang lawan team cap ayam.itu pun nak bangga ke??'-Perlekeh-

Golongan perlekeh bola sepak Malaysia ni memang semendang tak puas hati je kerja diorang ni.Menang pun tak puas hati,kalah lagi la.Memang kaw2 punya la diorang kutuk.Bagi geng-geng perlekeh ni kalo tak suka boleh senyap.Tak payah cakap ape-ape.Korang tak rugi 1 sen pun.Maybe rugi 2 sen.Aiyarkk!!!

ini bukan geng demonstrasi politik


Tapi mengikut situasi sekarang peminat bola sepak Malaysia yang suka perlekeh maybe dah berkurangan akibat dari kemenangan Malaysia dalam AFF Suzuki serta permainan konsisten yang diorang tunjukkan.Aku bangga dengan korang terutama ULTRAS MALAYA yang cuba membuat kelainan dalam menyokong pasukan kebangsaan.Penubuhan ultras negeri juga satu petanda baik untuk bola sepak Malaysia.Tapi perlu ingat ultras bukannya 'hooligan'.Bukan kaki gaduh punya orang.Bagi penyokong-penyokong yang tak suke sokong stail ultras,korang boleh sokong guna stail sendiri.Asalkan korang sokong cukup.Korang nak tengok sambil makan kacang+kuaci or 90 minit menjerit psiko player lawan pun tak ape.Lain orang lain cara.Yang penting matlamat sama.Jangan baling mercun bakar stadium dah la ye.Sokong secara berhemah dan bijak.Kita orang Malaysia.Jangan buat perangai macam kita ni jenis suka berperang.Itu pesen orang tak pergi sekolah.Teruskan menyokong tidak kira time Malaysia menang or kalah sebab pemain-pemain Malaysia perlukan semangat kite untuk di bawa bersama berjuang di atas padang.Peace No WAR.

Ini macam baru ade stail.yang merah tu flare namenye.bukan mercun.

Budak-budak ni pesen pegi sekolah.jangan risau Dato'

INI ARENA KITA.INI TANAH TUMPAH DARAH KITA.





4 comments:

  1. terbaik lah las..penuh bermakna!!!bola!!!majulah sukan untuk negara

    ReplyDelete
  2. Salam..Jom ushar2 jersi Bola yg anda Minati d Blog saya.. ada byk pilihan jersi2 club dan malaysia.. Harga amat berpatutan dan kualiti jersi yg d jual ada lah yg terbaik iaitu gred AAA(kualiti like ori),insyaAllah puas hati.. ^_^
    http://jerseyssoccershop.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...